Stichting Palludara


"
Hoe kunnen wij van onze open dag een succes maken?"


Met die vraag kwam Stichting Palludara bij MyriadM. Stichting Palludara beheert 17 christelijke basisscholen in Sneek en omgeving. Eerder ontwikkelden wij al de huisstijl en website voor hen. Die samenwerking verliep erg goed en daarom koos Palludara wederom voor ons om de promotie van de Open dag te realiseren. Logo Palludara
ontwerp/Poster-palludara-det.png Het idee
Deze open dag is bij uitstek het moment voor Palludara om te laten zien wat haar scholen allemaal in hun mars hebben. Zij organiseren een keer per jaar een open dag voor ouders, grootouders maar ook voor de ouders van toekomstige leerlingen. Belangrijk voor ons dus om daarmee rekening te houden in de realisatie van het concept. Dat ook de ouders van toekomstige leerlingen moeten worden getriggerd om een bezoek te brengen aan de open dag. MyriadM ontwikkelde daarom het concept “Piraat Bas, De zeemeerminnen en de parel”. De naam ‘Palludara’ betekent onderscheiden (pallu) en parel van wijsheid (dara of darda).


De uitwerking
Als eerste is er een uitnodigingskaart ontwikkeld, die huis aan huis is verspreid. Op deze kaart staat een teaser, namelijk het begin van het voorleesverhaal ‘Het avontuur van Piraat Bas’. Door de QR code te scannen op de kaart kunnen de mensen de mobiele website bezoeken, waarop het vervolg van het verhaal is te lezen inclusief prachtige illustraties. Op de website van Palludara kunnen de kinderen ook kleurplaten downloaden van deze illustraties. De techniek achter de website is zo gebouwd dat exact wordt bijgehouden hoe vaak de kleurplaten zijn gedownload. Ook wordt via de QR code bijgehouden hoe vaak de mobiele website is bezocht. Zo krijgt Palludara een goed beeld wat de resultaten zijn van deze promotie middelen. Ook is de open dag extra gepromoot door het inzetten van een poster en een advertentie in diverse dagbladen.

Resultaat
Advertentie
Poster
Uitnodigingskaart
Voorlees verhaal
Kleurplaten
Mobiele website

m-acquaint, voor uw digitale nieuwsbrieven zij kozen al voor MyriadM